Kurs information

Last Updated on 29 augusti 2023 by Henrik Granström

Mina kurser handlar främst om ljud, musik och allt där ikring. Jag vill genom kurserna dela med mig av min kunskap och hjälpa dig att bli bättre på det du vill göra. Du kan läsa längre kurser som är mer övergripande och täcker flera ämnen eller små kurser med enstaka ämnen. Du är varmt välkommen till mig och mina kurser.


Modernt musikskapande

Den här kursen är fortfarande under utveckling!

En grundkurs i modernt musikskapande, där du lär dig allt ifrån delarna i studion, ljud och akustik till hur du gör musik och vart du kan publicera den. Kursen är väldigt grundläggande och du förväntas inte ha några förkunskaper. Lämplig minimi ålder är 13år.

Du läser kursen på egen hand här på webbplatsen, det är mycket att läsa och ta in. I slutet av varje moment är det ett test på 10-20 frågor om det du läst. Provet kan göras hur många gånger som helst.

Priset för kursen är 1495kr och är en engångskostnad.


Ljud och musikworkshop Barn

Det här är en kurs som riktar sig till barn och lär ut ungefär samma saker som “Modernt Musikskapande”. Skillnaden är att den är mer på ett barnsligt sätt som passar barn. Den är också hänvisad till min studio, där jag spelar in och mixar. Ålder är 10-13år. Kursen utförs antingen enskilt eller i grupp om 3. Anledningen till så få i gruppen är att alla ska kunna göra något, ingen ska bara sitta och titta på. Varje träff är 2 timmar och kostar 195kr/gång.

Jag pratar med barnen om ljud, vad de anser att ljud är. Vi kollar på utrustning som mikrofoner, datorn, musikprogram, vad ljud för musik är. De får testa att spela in sig själva eller något annat ljud. Jag demonstrerar mixning av musik och de kan få prova själva om de vill. Det är också lite upp till vad de vill göra. Om gruppen själv bestämmer att de vill göra en låt under terminen så försöker vi med det.